Lån penge online – kviklån, forbrugslån eller hurtiglån

Går du tit og ønsker dig, at du bare havde en smule mere luft i økonomien lige her og nu – fordi du måske drømmer om en ferie, nyt tøj, eller måske en ny cykel eller motorcykel? Så kan du overveje, om du skal tage et online forbrugslån.

Hvordan er mine muligheder for at optage et online lån?

Så længe du er over 18, og har en sund og fornuftig økonomi, er du berettiget til at ansøge om et online lån hos langt de fleste danske låneudbydere. De større og mere etablerede udbydere af online lån kan tilbyde alle over 18, som ikke står opført hos RKI eller i Debitor Registret, et minilån, kviklån, hurtiglån, sms lån, forbrugslån eller mobillån. Og selv om du skulle være registreret et af de to steder, kan du stadig finde udbydere, som vil være villig til at godkende dig til et hurtigt forbrugslån. Det vil dog sandsynligvis blive lidt dyrere for dig, da det indebærer en højere risiko for udbyderen.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg optager et online lån?

Lige som med andre låntyper, skal et online lån betales tilbage. Og du skal overholde den aftale, du indgår, når du optager lånet – det vil sige, betale dine afdrag til tiden, som aftalt. Hvis du gør det, vil du ikke komme til at betale mere, end hvad der fremgår af aftalen. Hvis du misligeholder lånet, kan du risikere strafrenter, bøder og gebyrer – og så er det, at et online hurtiglån kan gå hen og blive dyrt.

Hvor kan jeg optage et online lån?

Først og fremmest skal du vide, hvilken type lån, du søger. Hvis der er tale om et mindre beløb – for eksempel 5.000,- kr. – kan du optage et kviklån. Og er du registreret hos RKI, bør du søge efter en låneudbyder, som tilbyder lån trods rki